Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، شاهین فرهنگ، مدرس، پژوهشگر و روانشناس کشورمان امروز، 29 مهرماه در سمینار خانواده موفق اظهار کرد: آمار طلاق در ایران بسیار بالاست.
وی با اشاره به اینکه دوره زندگی‌ها کوتاه شده است، افزود: سرد شدن زندگی‌ها به دلیل عدم آشنایی با ساده‌ترین اصول زندگی است که این اصول هیچ‌گاه با گذراندن دروس دانشگاه در این حوزه به داد کسی نرسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرهنگ اضافه کرد: یکی از اصول مهم خانواده در یک زندگی «قانون تدبیر و تغافل» است، اصل تغافل به این معناست که هیچ گاه اطرافیان خود را به خاطر خطا‌هایشان تحت فشار قرار ندهیم.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: عدم اصل تغافل نه تنها باعث اصلاح فرد نمی‌شود بلکه به پررنگ‌تر شدن خطای او نیز کمک می‌کند این همان اصلی است که خداوند نسبت به بندگانش در پیش گرفته است او ستارالعیوب است.
وی با اشاره به اینکه خداوند بزرگ‌ترین مربی عالم است، گفت: مدل تربیتی خداوند را می‌تواند از آیه شریفه «بسم الله الرحمن الرحیم» دریافت، رحمن به معنای لطف عمومی خداوند به همه موجودات هستی است اما رحیم، لطف ویژه پرودگار است که شامل برخی بندگان خاص او می‌شود.
فرهنگ ابراز کرد: در این میان اصل تدبیر نیز، همان توجه و بزرگ کردن خوبی‌های دیگران و چشم‌پوشی از بدی‌های او است و لطفی که باید عمومی بوده و شامل حال همگان شود.

هر اندازه که رفتار‌ فرد‌ خوب و انسانی باشد اعتبار او در خانواده بیشتر می‌شود
وی با اشاره به اینکه دومین اصل زندگی «اعتباربخشی به خود» است، افزود: مهمترین دلیل بی‌اعتباری اعضای خانواده نسبت به یکدیگر، رفتار‌های 2 گانه شخص است، آنچه در این بین مهم است عمل به صحبت‌ها و گفتار خویش و بدون نقاب زندگی کردن است.
این پژوهشگر کشورمان عنوان کرد: سومین اصل زندگی «قانون 1090» است به این معنا که 10 درصد از اتفاقات زندگی خارج از کنترل انسان و 90 درصد در دایره اختیارات اوست، عمل دیگران همان 10 درصد و عکس العمل شخص نسبت به آن عمل، همان 90 درصد است.
فرهنگ گفت: «پر کردن حساب بانکی اعتباری رفتاری» چهارمین اصلی است که خانواده‌ها باید به آن توجه ویژه داشته باشند، هر اندازه که رفتار‌های فرد در خانواده، رفتار خوب و انسانی باشد اعتبار او بیشتر و هر اندازه که میل او به سوی رفتار‌های ناهنجار بیشتر شود باعث افت اعتبار شخص می‌شود.
این روانشناس مجرب بیان کرد: همانگونه که خداوند در قرآن فرموده است، «ما به مومنین سروری می‌دهیم، مومنان برترین امت‌ها خواهند بود چرا که به آنچه می‌گویند عمل می‌کنند» لذا انجام اعمال و رفتار‌های خوب و انسانی می‌تواند در تشکیل یک خانواده موفق موثر واقع شود.
وی ادامه داد: مغفرت خداوند و راهی نمودن بشر بدون هیچ حساب و کتابی به بهشت در روز قیامت شامل حال کسانی خواهد شد که خشم خود را فرو خورده و از اشتباهات دیگران می‌گذرند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان خانواده اصول تربیتی شاهین فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۶۹۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که درک آنان را از خودشان و جهان تغییر می‌دهد.

به گزارش ایسنا، می‌گویند تغییر اجباری و رشد اختیاری است. همانگونه که انسان نمی‌تواند محل زندگی، عوامل محیطی یا والدین خود را انتخاب کند نمی‌داند در خانواده سالم یا ناسالم پا به دنیا می‌گذارد. اما به دنیا آمدن در خانواده ناسالم این مجوز را به افراد نمی‌دهد. برای به دست آوردن شخصیت سالم تلاش نکنند و رفتار خود را به نسلی دیگر منتقل کنند. ایجاد شخصیت سالم مانند هر مهارت دیگر نیاز به تلاش و تمرین دارد تا شما بتوانید شخصیتی سالم و دوست داشتنی بسازید. شخصیت سالم ویژگی‌هایی دارد که براساس معیارهای سلامت روانی مشخص می‌شوند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

هرچند مانند همه مفاهیم علوم انسانی تعریف واحدی از شخصیت وجود ندارد. اما تعریفی که می‌توان از شخصیت ارائه داد این است شخصیت را الگوی با صفات نسبتا پایدار و ویژگی‌های منحصر به فردی دانستند که به رفتار شخص ثبات و فردیت می‌بخشد. با توجه به پایدار بودن شخصیت برخی‌ها این پرسش را مطرح می‌کنند آیا شخصیت تغییر پیدا می کند؟ در گذشته اعتقاد بر این بود که افراد نمی‌توانند شخصیت خود را تغییر دهند و شخصیت تا حد زیادی پایدار و موروثی است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند از طریق مداخله مداوم و رویدادهای مهم زندگی تغییر کنند.

شخصیت سالم یا خوش شانس‌ها کیستند؟

اگر در یک خانواده سالم به دنیا آمدید و شخصیت سالم دارید شاید شما خوش شانس باشید اما این خوش شانسی شاید همیشگی نباشی. هزار رویداد در زندگی می تواند در زندگی روی بدهد شما دیگر شخصیت سالم نداشته باشید.

متاسفانه یا خوشبختانه زندگی پستی و بلندی‌های بسیار دارد اکثر مردم در طول زندگی خود رویدادهایی را تجربه می‌کنند که باعث ایجاد درک جدیدی از پدیده‌ها و جهان هستی در فرد می‌شود. برای مثال، فردی که به راحتی و سریع با دیگران ارتباط برقرار می‌کند، ممکن است پس از تجربۀ سوءاستفاده در یک رابطۀ عمیق، در برقراری ارتباط سختگیرتر شود. بنابراین هر روز در زندگی با رویدادها و موقعیت‌هایی مواجه می شویم که گاهی اوقات، این رویدادها می‌توانند شخصیت و نحوه تفکر ما را در هسته تغییر دهند.

شخصیت‌ها چگونه شکل می‌گیرند؟

در باب چگونگی شکل‌گیری شخصیت و ساخت شخصیت سالم و عوامل تاثیرگذار تاکنون نظریه‌های متفاوتی داده شده است. اینکه ژن‌ ها در این مورد نقش دارند یا نه هنوز به درستی قابل اثبات نیست اما عوامل محیطی، تعلیم و تربیت، فضای خانواده و آداب و رسوم جامعه، در شکل‌ گیری شخصیت تاثیر زیادی دارد.

انسان سالم از نظر روانشناسی

شخصیت سالم به فردی اطلاق می‌شود با وجود نقاط ضعف و قوت به موانع رشد خود آگاه باشد و در راه رشد و پیشرفت از توانایی و استعدادهایش استفاده کند.

سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر اهمیت سلامت روان مبنی بر عدم وجود بیماری روانی بر این نکته نیز پای می‌فشارد. زمانی شما شخصیت سالم دارید که از رفاه نیز برخوردار باشید. افراد سالم می‌توانند با استرس‌های عادی که در زندگی روزمره مواجه‌اند کنار بیایند. سلامت روان به افراد این امکان را می‌دهد که توانایی‌های خود را بشناسند، کار مولد داشته و کمک‌های معناداری به جوامع خود داشته باشند.

شخصیت سالم از منظر قرآن:

مطابق آموزه‌های قرآنی زندگی دنیوی مقدمه‌ای برای زندگی جاودانه در جهان آخرت به شمار می‌آید. مطابق این دیدگاه کسی می‌تواند از فرصت چند روز زندگی در دنیا برای آخرت بهره ببرد که از سلامتی شخصیت نیز برخوردار باشد.

شاخص‌های سلامت روانی سالم در زندگی دنیا که قرآن برآن تاکید دارد موارد مختلف مانند، سکینه، آرامش و اطمینان و نداشتن اندوه و بیم و... است. که انسان با ایجاد این موارد می تواند به رستگاری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس چه بود؟
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • به‌دنبال تحقق «اصفهان من، شهر زندگی» هستیم